معترضان پرچم آمریکا را به آتش کشیده اند
معترضان افغان برای چهارمین روز در اعتراض به "بیحرمتی" به قرآن در چند شهر افغانستان تظاهرات کردند.
در برخی مناطق تظاهرات به خشونت کشیده شده و در نتیجه درگیری میان پلیس و معترضان، دوازده نفر کشته شده اند.
محی الدین نوری سخنگوی والی هرات می گوید ۶۵ نفر تنها در این ولایت مجروح شده اند که ۱۲ تن از نیروهای پلیس نیز در میان مجروحان هستند.
اما وزارت داخله (کشور) افغانستان شمار مجروحان در کل افغانستان را، ۲۱ نفر اعلام کرده است.
سخنگوی والی هرات می گوید شماری از معترضان می خواستند به کنسولگری آمریکا در هرات حمله کنند و در نتیجه بین پلیس و معترضان درگیری شد.
در کابل نمازگزاران پس از ادای نماز جمعه به خیابانها ریخته و گزارش شده که معترضان خشمگین در دست کم پنج نقطه این شهر تجمع کرده و علیه نیروهای آمریکایی شعار دادهاند.
پلیس گفته است که شماری از این معترضان در خیابان منتهی به سفارت آمریکا و مقر فرماندهی نیروهای ناتو و برخی دیگر در شرق این شهر در نزدیک یک پایگاه ناتو تجمع کرده اند.
شهرهای بغلان، قندوز و مزار شریف، در شمال، غزنی و گردیز در جنوب شرق افغانستان هم شاهد همایشهای اعتراضی بوده است.
در روزهای اخیر مقامهای دولتی از مردم خواسته اند که در چنین همایش هایی دست به خشونت نزنند و روز جمعه نیز نیروهای امنیتی، تلاش کردند که از نزدیک شدن معترضان به محلات حساس جلوگیری کنند.
قبل از ظهر روز جمعه ژنرال جان آلن، فرمانده کل نیروهای بین المللی در افغانستان با صدور اعلامیه ای از مردم این کشور خواست که بردبار باشند و افزود که تحقیقات مشترک با دولت افغانستان در این زمینه جریان دارد.
او در اعلامیه خود تاکید کرد: "کار با رهبری افغانستان تنها راهی است که ما این اشتباه بزرگ را جبران کنیم و مطمئن شویم که دیگر چنین حادثه ای روی ندهد."
آقای اوباما در نامه ای به حامد کرزی اظهار تاسف عمیق کرده و پوزش خواسته است
روز گذشته باراک اوباما در نامه ای به حامد کرزی، از او و مردم افغانستان به خاطر این رخداد، عذرخواهی کرد.
روز پنجشنبه هیاتی مرکب از مقامهای حکومتی و اعضای پارلمان افغانستان نتایج تحقیقات خود را در این زمینه به آقای کرزی ارائه کردند.
عبدالقیوم سجادی، عضو مجلس که در ترکیب این هیات به بگرام رفته بود، روز جمعه به بی بی سی گفت که فرماندهان نیروهای آمریکایی گفته اند که ناآشنایی یک مترجم باعث بی حرمتی به قرآن شده است.
مسئولان بازداشتگاه بگرام، که در آن اعضای بازداشتی طالبان و گروه القاعده به وسیله نیروهای آمریکایی نگهداری می شوند، به مترجمان و مسئولان کتابخانه این بازداشتگاه دستور داده بودند که کتابهای مشوق "افراطیگری" را جدا کنند و دور بریزند.
آقای سجادی افزود که مقامهای آمریکایی به هیات تحقیق دولت افغانستان گفته اند که ناآشنایی این مترجم باعث شده که نسخه هایی از قرآن هم با این متون یک جا بیرون ریخته شوند.
فرماندهان پایگاه نظامی بگرام به دولت افغانستان قول داده اند که در مورد محاکمه عاملان این حادثه و جلوگیری از عدم تکرار آن تلاش خواهند کرد.
در جریان تظاهرات روزهای گذشته در ارتباط با همین قضیه هشت تن و از جمله دو سرباز آمریکایی در افغانستان کشته شده اند.